חומרים:
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
1 שקיק סוכר וניל
200 גרם קמח לבן
1 חלמון
אופן ההכנה :
מניחים חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קמח וחלמון במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
מוסיפים אגוזי לוז קצוצים ומעבדים במשך שניות אחדות, עד להִטמעות האגוזים בבצק. ניתן לעשות זאת גם ידנית כדי לשמור על צורתם של האגוזים.
מכינים גליל מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה עד שעה (או עד חמישה חודשים במקפיא). חשוב להקפיד על כך שהגליל יהיה מונח על משטח ישר כך שצורתו לא תתעוות. לחילופין ניתן להניח את הגליל בתבנית אינגליש במקפיא, למשך 10-20 דקות, או עד שמתקבל גליל מוצק שניתן לפרוס בקלות.
מחממים תנור לחום בינוני – 175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פורסים את הגליל לפרוסות דקות ומניחים על התבנית, במרחק 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים ומצננים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה