30 באפריל 2011

פחזניות



חומרים:
כוס מים (240 מ"ל)
100 גר' חמאה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח (140 גר')
4 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מביאים לרתיחה מלאה בסיר - מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד שאין גושים. ממשיכים לבשל 1-2 דק' עד שהבצק מתגבש לכדי כדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים 2 דקות במהירות בינונית לצינון הבצק. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לשים לב - לא מוסיפים ביצה לפני שקודמתה נבלעה בתערובת הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד, והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

הכנת הפחזניות ואפייתן - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (אין צורך לשמן). מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ (הערה שלי - עשיתי עם פיית זילוף משוננת ויצא מצויין). מזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (פחזנית) או פסים ברוחב 2 ס"מ ואורך 8-10 ש"מ (לאקלר).

אופים 20 דקות הדגש בלי לפתוח את התנור בשום אופן. אחרי 20 דקות, פותחים מעט את דלת התנור כדי לאפשר לאדים לצאת ולפחזניות להתייבש, כך 5 דקות נוספות. מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים מעט. מחוררים כל פחזנית בתחתית ליציאת האדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטן ,
מקררים את הפחזניות ממלאים ומצפים - מעבירים את המלית לשקית זילוף עם פייה בקוטר 1/2 ס"מ בערך משחילים את הפייה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה.
ניתן להגיש מייד, לשמור במקרר (עד 3 ימים במקרר ), ניתן גם להקפיא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה