חומרים:
175 גרם חמאה
13/4 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כפית סודה לאפייה
חצי כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1 חלמון ביצה (הצהוב)
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס סוכר חום מעורבב עם כפית קינמון לציפוי.
אופן ההכנה:
לחמם בסיר קטן 125 גרם חמאה (תשאירו 50 גרם בצד חתוכים לקוביות), להמיס את החמאה שבסיר ולהמשיך עד שמופיעות בועות, הצבע של החמאה ישתנה לחום בהיר ויהיה לה ריח שמזכיר אגוזים.
זה לוקח 3 דקות בערך מרגע ההמסה.
העבירו את החמאה המומסת לקערה והכניסו את קוביות החמאה הקרות שחיכו בצד.
לערבב עד שהכל נמס ולהניח בצד ל 10 דקות .
חממו את התנור לחום ל 175 מעלות.
בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, הסודה ואבקת האפייה. לתערובת החמאה הוסיפו את הסוכר החום והמלח ערבבו עד שאין יותר גושים, אח"כ מוסיפים את הביצה והחלמון ולבסוף את תמצית הוניל.
מאחדים את תערובת החמאה והביצים עם תערובת הקמח עד שהעיסה מאוחדת.
מגלגלים את הבצק לכדורים לא גדולים ומשטחים מעט,מגלגלים את הצדדים בתערובת הסוכר והקינמון ומניחים בתבנית.
מכניסים לאפייה 10-12 דקות ומשתדלים לא לאפות יותר ממה שדרוש, האמצע של העוגיה צריך להישאר רך וזהוב.
מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה