חומרים :
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס קוואקר
200 גרם נטיפי שוקולד
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה, עד שמתקבלת תערובת קרמית אוורירית, בהירה ותפוחה.
מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה, כאשר לאחר כל הוספה "מנקים" את דופן הקערה בעזרת לקקן או מרית. פעולה זו עוזרת לביצים להיטמע בתערובת כמו שצריך.
מוסיפים פנימה את תמצית הווניל וממשיכים לעבד עד שהם נטמעים בתערובת.
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הקוואקר, וממשיכים לעבד את הבצק במהירות איטית, עד שהתערובת מתחילה להתגבש לכדי בצק.
מוסיפים את נטיפי השוקולד , ומעבדים במהירות כמה שניות, רק עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
מצננים את התערובת במקרר למשך כחצי שעה.
הכנת גלילים: על משטח מקומח מעט יוצרים גלילים בקוטר של כ-4-5 ס"מ (אפשר יותר אם רוצים את העוגיות ממש גדולות). עוטפים כל גליל בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד השימוש. כשרוצים להכין את העוגיות, מוציאים את הגלילים מהמקפיא, נותנים להם לנוח כ-10 דקות ואז פורסים בעזרת סכין חדה וארוכה לפרוסות בעובי של כ-3-4 מ"מ, ואופים לפי ההמשך. גלגול עוגיות: קורצים מהבצק בעזרת הידיים פיסות קטנות ומגלגלים לעיגולים קטנים. מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מצננים את העוגיות 20 דקות במקפיא לפני האפייה, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
אופים את העוגיות כ-10-12 דקות, עד שהן זהובות וריחניות. העוגיות נראות די רכות כשמוציאים אותן מהתנור, אך מתקשות קצת במהלך הצינון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה